Slikti jaunumi aktiera Ģirta Ķestera dzīvē

 

 

Latvijas mediju telpā izskanējusi ziņa, ka viens no iecienītākajiem Dailes teātra aktieriem, Ģirts Ķesteris ir uzrakstijis īsu atvadu…

Īss apraksts par Ģirtu Ķesteri:

Ģirts Ķesteris ir ievērojams latviešu aktieris, dzimis 1964. gada 14. februārī. Viņš ir strādājis Dailes teātrī kopš 1994. gada, pirms tam uzstājoties Valmieras Drāmas teātrī. Šis talantīgais aktieris ir piedalījies vairākās latviešu spēlfilmās un televīzijas seriālos.

No 2006. gada Ķesteris atveidoja Leonu LTV seriālā “Neprāta cena”, un vēlāk spēlēja dubultlomu, atveidojot gan Leonu, gan Fēliksu TV seriālā “UgunsGrēks” līdz 2017. gadam. Viņš arī ieņēma galveno lomu TV3 seriālā “Svešā seja” 2017. gadā.

Savā karjerā viņš ir saņēmis dažādus apbalvojumus, tostarp 1994. gada Spēlmaņu naktī viņš tika atzīts par gada aktieri par lomām izrādēs “Spoku sonāte” un “Ferdinando”. Ķesteris ir ieguvis arī Harija Liepiņa balvu 2009. gadā un 2014. gadā saņēmis IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Viņš ir režisora Zigurda Ķestera dēls un ir bijis precējies ar aktrisi Leonardu Ķesteri, ar kuru viņam ir dēls Pauls. Turpmākajās attiecībās ar Dailes teātra aktrisi Aiju Dzērvi viņam ir piedzimusi meita. Vairākus gadus viņš dzīvojis kopā ar aktrisi Kristīni Nevarausku.

Pirms savas 60. jubilejas viens no vismīļākajiem Dailes teātra aktieriem, Ģirts Ķesteris, nesen uzrakstīja īsu atvadu. Šo ziņu publicēja Gitas Vīksnes materiāls “Ķesteris dodas pensijā”, kas ir daļa no izdevuma “Privātā Dzīve”.

 

Ģirts pašreizējā situācijā atrodas stadijā, kurā viņš tikai sāk pielāgoties un apgūt visu šo jauno.

 

Tas ir tikai un vienīgi mans lēmums. Es izmantoju valsts doto iespēju un dodos izdienas pensijā. Līdzīgi kā to dara operas un baleta mākslinieki.”

Tā nav vecuma pensija. Apkopojot savu darba stāžu, iespēju doties izdienas pensijā izmanto daudzu profesiju pārstāvji. Tādēļ, lai cik pārsteidzoši tas neliktos, šis savā ziņā ir gana pragmatisks un racionāls lēmums. Ja šāda opcija tiek piedāvāta, kāpēc gan to neizmantot,” sprieda Ķesteris.

 

Aktieris pārliecināti apgalvoja, ka viņa aiziešana no Dailes teātra štata nav saistīta ar jebkādiem iespējamiem konfliktiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment